Waar kunnen we je bij helpen?

Vanuit de filosofie van intergratieve psychotherapie.

Stress | Overspannen

Heb je het gevoel dat alles en iedereen op je leunt? Dat de trein maar door raast, terwijl jij zo ontzettend moe bent? Lijd je onder een werksituatie waar je geen invloed op hebt? Of misschien voel je je besluiteloos, prikkelbaar en vergeet je vaak dingen? Misschien heb je last van stress of ben je overspannen en heb je zwaarmoedige gedachten. Daarbij kunnen wij je helpen.

Werk | Carriere

Denk je regelmatig: "Pfff… morgen weer maandag"? Heb jij pas rust als je werk af is? Durf je niet van baan te veranderen, hoewel je dat wel wilt? Heb je last van hoge werkdruk en geen plezier meer in je werk? Wij kunnen je helpen met problemen op je werk. Of je nu last hebt van een dominante manager, het glazen plafond of je plek in je team, neem contact met ons op voor ondersteuning.

Relaties | Liefde

Loop je steeds vast in relaties? Wordt je vriendenkring steeds kleiner? Of heb je juist veel vrienden maar voel je, je toch alleen? Wil je partner bij je weg of ben juist jij verliefd op een ander? Zeurt je partner veel en heb je het gevoel het nooit goed te kunnen doen? Wat een goede relatie is bepaal jij zelf en tegelijk is ook iets een probleem als jij het als een probleem ervaart. Dus meld je, zodat je kunt ontdekken wat jij er aan kunt doen.

Verslaving

Heb je jezelf niet onder controle? Geen controle meer over drank, drugs of medicijnen? Of vastgelijmd aan de computer of je telefoon? Ben je onverzadigbaar? Misschien heb je vreetbuien of wil je juist niet meer eten? Zit je de hele nacht naar porno te kijken? Steeds weer die andere man… die andere vrouw? Of kom je juist niet los van je ex? Neem contact met ons op en je hebt de eerste stap naar je verlossing gezet.

Lichamelijk

Protesteert je lijf maar begrijp je niet waarom? Gebruik je medicijnen voor een hoge bloeddruk, of heb je een slechte weerstand? Heb je last van onverklaarbare hoofdpijn, buikpijn of maag- en darmklachten? Doet je lijf niet wat je wilt? Misschien heb je last van hyperventilatie of hartkloppingen? Elke psychologische klacht kent een fysieke component, wij onderzoeken graag met je wat je kunt doen.

Ouder Worden

Als ouder worden ellendig voor je is en je, je eenzaam voelt. Als je, je afvraagt wat voor een zin het allemaal nog heeft. Je vrienden sterven en je kinderen komen nooit langs. Mis je, je werk of heeft je partner last van Alzheimer? Heb je last van je lichamelijke aftakeling? Of misschien vind je vrouw dat je te vaak thuis bent? Bel ons.

"Leg niet alleen feiten vast, maar probeer achter hun oorsprong te komen"

– Ivan Pavlov

Coaching, counseling of therapie?

Je kunt jezelf zo afvragen: heb ik nu een coach, counselor of therapeut nodig om met mijn vragen aan de slag te gaan? Wanneer je met Sigmund & Co gaat werken kun je deze vraag overslaan, omdat wij die begeleidende vaardigheden inzetten die nodig zijn om jouw vragen te beantwoorden. Dit kan dus coaching, counseling en therapie zijn.

Coaching richt zich nadrukkelijk op het vergroten van je vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en capaciteiten. Met counseling richt je, je met name op het veranderen van gedrag. En merk je dat je hiermee niet je gewenste doel kunt realiseren ("Ik weet het wel, maar het lukt mij niet"), dan is therapie een logische volgende stap. Bij psychotherapie staat het aanpakken van de oorzaak van problematiek centraal. Hierbij kun je werken met het verleden en de patronen die je in de loop van de tijd ontwikkeld hebt, maar dat hoeft niet want tenslotte is je klacht in de actualteit. Wat psychotherapie uiteindelijk beoogd is de ervaring van keuzevrijheid. Bijvoorbeeld dat je gevoelens van boosheid kunt ervaren en kunt kiezen hoe je daar in de buitenwereld mee omgaat. In de praktijk zullen coaching, counseling en therapie elkaar aanvullen en versterken.

Kortdurende therapie

Over de samenwerking in praktische zin: In 5 tot 15 bijeenkomsten van een uur is de problematiek waarmee jij je meldt aan te pakken. De inhoud van de therapie wordt afgestemd op jouw specifieke situatie. Waarin steeds zes mensdimensies een rol hebben: fysiek, emotioneel, gedragsmatig, cognitief, imaginair/energetisch en sociaal. De therapeut stelt je in staat om zelf het probleem op te lossen en je doel te bereiken. Het doel van de samenwerking is dan ook uitdrukkelijk jouw autonomie (en geen afhankelijkheid van de therapie).

Neem contact met ons op om direct te weten op welke korte termijn je kunt starten. We werken zowel overdag als 's avonds. De samenwerking start met een intake. Deze intake is kosteloos wanneer de samenwerking geen vervolg krijgt. Anders is het de eerste sessie. De therapeut beschrijft naar aanleiding van de intake jouw specifieke persoonsgerichte therapie.

Sessies duren 60 minuten. 

"Vertel me waar je bang voor bent en ik vertel je wat er met je gebeurd is"

- Donald Winicott